175 grader, 10 min. + ca. 18 min.
Kexbotten
200 g digestivekex
100 g smör
Fyllning
1 burk kondenserad mjölk (400 g)
4 st äggulor
5 st lime, skal och saft
Servering
Vispad grädde och 1 lime för garnering.
Gör så här
Sätt ugnen på 175 grader. Krossa kexen i små smulor i en mixer. Blanda med smält smör.
Tryck ut blandningen i botten och upp på kanterna i 4 mindre pajformar eller en stor. Förgrädda pajskalet i ca. 10 min. Låt svalna.
Blanda kondenserad mjölk med äggulor, rivet limeskal och saft. Låt smeten dra åt sig av limeskalen 30-60 min.
Sila smeten genom en finmaskig sil och släng skalen. Fyll pajformen och grädda i ca 15 min. Något längre tid om det är 1 stor form. Låt svalna och servera pajen med vispad grädde och garnera pajen med lime.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar