onsdag 2 september 2009

GI-Lasagne

4 port, 225 grader

400 g nötfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk olivolja
1 burk krossade tomater, ca 400 g
2 msk tomatpuré
2 grönsaksbuljongtärningar
1 krm svartpeppar
500 g KESO cheese grillad paprika
1 dl svarta oliver, urkärnade
6 lasagneplattor, fullkorn
2 dl riven ost gratäng

Gör så här

Sätt ugnen på 225°. Skala och hacka lök och vitlök. Bryn färs och lök i olivolja i en stekpanna.

Rör i tomatkross, tomatpuré, smulad buljongtärning och svartpeppar. Låt såsen koka upp. Rör i keso och oliver. Varva sås och lasagneplattor i en smord, ugnssäker form. Strö över osten. Grädda i mitten av ugnen ca 30 min. Servera med sallad.

Mycket gott och man slipper göra ostsåsen som ju är lite dryg att göra. :)

Källa: arla

1 kommentar:

  1. Lät ju gott det där, kanske blir så att vi porovar den någon dag. Alltid kul med lite variation :-) Hoppas ni har en mysig helg! Ringer någon dag, kommer du vara hemma?

    SvaraRadera