måndag 9 november 2009

Risotto med fetaost


4 portioner

1 schalottenlök eller 1 gul lök
1 vitlöks klyfta
8-10 dl vatten
1-2 fond du chef med grönsakssmak
3 dl arborioris
4 msk olivolja
1 dl örter, tex; timjan, basilika, oregano, persilja
1 citron, rivet skal
200 gram fetaost
salt och peppar
4 tomater
1 zucchini
räkor, upptinade

1. Skala och hacka lök och vitlök. Koka upp vatten och fond du chef.
2. Fräs lök, vitlök och ris i 1 msk av oljan. Tillsätt hälften av fond du chef och koka riset på svag värme utan lock. Rör om då och då. Tillsätt sedan mer fond du chef i omgångar allt eftersom den sugs upp. Sammanlagd koktid ca 20 minuter. (Riset ska vara mjuk på insidan och ha en liten kärna i mitten.)
3. Skär tomater i halvor och skivor av zucchinin. Grilla grönsakerna i lite olja. Krydda med salt och peppar.
4. Lägg i räkor och fetaost i risotton precis innan den är klar.

Jag grillar inte tomaterna utan har dom som dom är. Jag har tagit 9 dl vatten och sen går det bra med citrondroppar istället för rivet citronskal. Super mumsigt! :)
Receptet kommer från ica.

1 kommentar:

  1. vad ni är duktiga på att prova nya maträtter=) Det där lät väldigt gott. Kanske man kan prova det i helgen och se om våra två små gormander gillar maten. Tyra och Alvin kan nämligen vara lite kräsna ibland, iallafall Tyra. Tyras favvorätt är nämligen falukorv och makaroner, på gott och ont=)! Kram/Cicci

    SvaraRadera