tisdag 9 mars 2010

Cupcakes med nougat och citron


100 gram smör, rumstempererat
2 st ägg
1,5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
55 gram nougat, ca

Glacyr
100 gram philadelphiaost
50 gram smör, rumstempererat
1,5 dl florsocker
0,5 st citron(er), finrivet skal av
gul karamellfärg, några droppar

Till garnering
strössel, och kristyr

Tillagning
12 cupcakes

1. Sätt ugnen på 200 grader.

2. Smält smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker poröst. Blanda mjölken med smöret och häll ner i smeten. Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten.

3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt eller använd dubbla pappersformar. Fyll dem med smet tills det återstår ca 1 cm av kanten. Skär nougaten i 12 bitar och tryck ner dem ca 0,5 cm i varje muffinsform.

4. Grädda ca 15–20 minuter tills muffinsen fått en fin gyllenbrun färg.

5. Ta ut plåten och låt muffinsen vila i formarna ett par minuter. Lyft ur dem och låt dem kallna på ett galler.

6. Vispa ihop färskost och smör, rör i florsocker, citronskal och hushållsfärg. Vispa till en jämn glasyr med elvisp.

7. Stryk ut glasyren på toppen av kakorna och garnera med strössel och blommor av kristyr.

Recept: Elisabeth Johansson
Foto: Jurek Holzer

2 kommentarer:

  1. Mums vad gott alltså! Var det svårt att göra dem? Jag har många gånger tänkt att jag ska prova att göra cupcakes från Leilas bakbok som jag har, men det har inte blivit än:) Bjuds det möjligtvis på sådana hos Linnea när hon fyller 30?;) kram/Cicci

    SvaraRadera
  2. men gudarnes va gott. Måste nästan provbaka de där. Sötsugen som man alltid är ;-D Kan lägga in en bild på lampan så får du se. Måste höras snart och planera lite för när vi ska komma.

    Kram! Lina

    SvaraRadera