onsdag 22 september 2010

Kalvgryta med plommon

Igår var sista dagen med GI boken. Skönt. Idag gjorde vi en av de bästa rätterna. Mycket enkelt och gott!

Kalvgryta med plommon.
Ingredienser:

600 gram kalvstek eller fläskstek
1 gul lök
1 äpple
smör
2 dl grädde
1 msk kalvfond
12 torkade plommon
salt och peppar
4 dl kokt dinkel
sallad

Skär köttet i lagom stora grytbitar. Skala och hacka löken. Skär äpplet i skivor. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn köttet tillsammans med löken i några minuter. Häll på grädde, kalvfond, plommon och låt det koka i ca 10 minuter. Tillsätt äppelskivorna precis före servering. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt dinkel och sallad.



Recept: "GI dag för dag, 30 dagar till en nyttigare livsstil"
av Ola Lauritzson och Ulrika Davidsson
Foto: Eget

1 kommentar:

  1. låter gott, kanske man ska prova framöver om man får lite inspiration av att laga mat någon dag;)Har inte så mycket av inspiration för matlagning för tillfället, men det vänder väl hoppas jag. Det blir ofta det vanliga som vi kör varje vecka. Känns det bra med GImaten nu? Kram/Cicci

    SvaraRadera