tisdag 10 mars 2009

Fruktkaka med en skvätt whisky!


Ingredienser

* 1 dl socker
* 4 ägg
* 2 dl torkad frukt
* 1 tsk salt
* 1 dl farinsocker
* 4 msk citron
* 2 liter whisky
* nötter
* smör


Tillagning

Ta fram en mellanstor skål. Kolla whiskeyn genom att smaka. Häll whiskeyn i ett decilitermått och drick.
Upprepa. Sätt på elvispen.

Smaka återigen på whiskeyn om den fortfarande håller kvalitén.
Blanda 1 dl smör i en stor skål, lägg till 1 msk socker och vispa igen. Kolla om whiskeyn fortfarande är god, drick ännu en kopp.

Schtäng av elvischpen.

Knäck två hönor och schläng i schkålen, med all torkad frukt...
Schätt på elvischpen igen. Om den fruktade torken faschnar i schkålen, vrid losch den med en muvschkrejsel.
Schmaka schen om whiskeyn fortfarande är god. Schen schka du schila 2dl schalt, eller nåt schånt. De é inte schå himla noga!

Kolla whiskeyn.

Schila citronschaften, lägg till en mat...sched... och schå schocker, eller nåt... va fan...
Schmörj ugnen.
Vrid kakformen 200 grader, glöm inte att schtänga av elvischpen!
Schläng ut schkålen genom fönschtret och...schå kolla schen whiskeyn.

Gå å lägg dig ...vem faan schänner för å äta en jävla fruktkaka iallafall!?!

1 kommentar: