måndag 13 april 2009

Ugnsbakad lax med citronpesto

600 gram lax filé
olivolja
2 st citroner (3 citroner)
salt och peppar
2 msk pesto, röd på burk (3 msk)
1 dl parmesan ost, färskriven

Bulgursallad
6 dl bulgur, kokt
1 knippa grön sparris
olivolja
citronskal, rivet, från 1/2 citron
1 ask cocktailtomat
salt och peppar
gräslök

Tillagning:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en ugnsfast form med lite olivolja.

2. Skär citronerna i skivor och täck botten och kanten på formen med citronskivor. Lägg i laxfilén och strö på salt och peppar. Bred röd pesto över laxen och toppa med riven parmesan. Sätt in i ugnen i ca 15 minuter.

3. Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen (ca 15 minuter). Skär sparrisen i mindre bitar.

4. Hetta upp en stekpanna med lite olivolja och lägg i bulgur, citronskal, sparris och tomater och rör om. Låt allt bli varmt och smaka av med salt och peppar. Dekorera med klippt gräslök.

(Receptet kommer från "GI för hela familjen" (Ica bokförlag) av Ulrika Davidsson.
Foto Malte Danielsson
)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar