onsdag 7 mars 2012

Dinkelsallad med ugnsbakad kyckling

Har gjort denna några gånger nu och är en av favoriträtterna. :)

4 pers. 150 grader

5dl kokt hel dinkel
2 paprikor
8 soltorkade tomater i olja
1 burk svarta oliver
½ rödlök
1 dl hackad färsk bladpersilja
1 kruka basilika
½ dl + 2 msk olivolja
salt och svartpeppar
4-5 kycklingfiléer
2 msk blandade torkade örter
1, 5 dl creme fraiche
1 msk röd pesto

Gör så här:

1. Sätt ugnen på 150 grader. Skölj dinkelvetet och koka enligt anvisningen på paketet (ca: 45 min). Lägg kycklingfiléerna på en plåt. Blanda örterna och olivolja i en skål tillsammans med lite svartpeppar och salt. Bred på blandningen på filéerna och sätt in i ugnen ca: 35–40 minuter. Skär ett snitt i kycklingen och kontrollera att den inte är rosa.

2. Skala rödlöken och hacka i små bitar. Strimla tomaterna i små bitar. Dela paprikan och ta bort kärnhuset och skär i små bitar. Hacka bladpersiljan och basilikan. Häll i olivolja eller oljan från de soltorkade tomaterna i en skål. Lägg i alla ingredienser och blanda om väl. Smaka av med salt och peppar.

3. Gör tomatcremen: Blanda creme fraiche och pesto i en liten skål och smaka av med salt och peppar.

Receptet kommer härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar