onsdag 14 mars 2012

Thaiköttbullar med jordnötssås

Receptet kommer härifrån. Vi brukar skippa rotselleri, färsk koriander och färsk ingefära och istället addera röd currypasta i både köttbullarna och i såsen, nästan dubbelt så mycket i vardera. Mums!

Ingredienser:
500 g nötfärs
1 dl grädde
1 ägg
1 tsk salt
1 tsk röd currypasta
1 msk riven ingefära
1 pressad vitlöksklyfta
smör

Sås
1 paprika
2 gullök
2 vitlöksklyftor
1 tsk paprikapulver
1 tsk röd currypasta
smör
1 brk kokosmjölk
2 dl grovhackade jordnötter
1/2 tsk spiskummin
färsk koriander

Grönsaksblandning
2 dl strimlad rotselleri
2 dl strimlad morot
1 näve sockerärtor
1 näve minimajs
rapsolja
salt och peppar

Gör så här:
Blanda nötfärs, grädde, ägg, salt, currypasta, riven ingefära och pressad vitlök i en skål. Arbeta ihop smeten och forma köttbullar. Stek köttbullarna i lite smör i en stekpanna tills de fått färg, behöver inte vara genomstekta.

Skär paprika i små bitar och finhacka lök och vitlök. Fräs paprika, lök, vitlök, paprikapulver och currypasta i lite smör. Låt såsen koka upp och låt sjuda i ca 10 min. Lägg i köttbullarna och låt puttra med i 5 min. Strö över hackad färsk koriander. Skär grönsakerna i smala strimlor och stek i rapsolja i några min. Salta och peppra.

1 kommentar:

  1. Men heej Linnea! :D Inte visste jag att du hade blogg, så roligt! :)
    Åh men visst är det härligt när våren börjar komma?! Var ute i tunn tröja igår och det var hur varmt som helst.
    Då tycker man det är konstigt att ni uppe i norr fortfarande har snö! Galet vad Sverige är långt och så mycket skillnad det kan vara :)

    SvaraRadera